Recensamantul Populatiei si al Locuintelor

Administrarea informatiilor statistice privind starea populatiei, a locuintelor, a resurselor si a fortelor de munca este o necesitate constanta in orice stat al Comunitatii Europene. Avand in vedere toate modificarile ce au avut loc in ultimii ani (migratia populatiei, mortalitatea, rata natalitatii, rata de ocupare a fortei de munca, etc.), in anul 2011, Institutul National de Statistica a realizat o actualizare a acestor informatii statistice si o documentare a acestor schimbari.

Recensamantul Populatiei si al Locuintelor reprezinta operatiunea care produce la intervale regulate numararea oficiala a populatiei pe teritoriul unei tari si in cele mai mici sub-teritorii geografice ale sale, impreuna cu un numar selectat de caracteristici demografice si sociale ale populatiei. De asemenea, produce si informatii referitoare la stocul de locuinte.

Descrierea proiectului

Ascenta IT Services a dezvoltat pentru Institutul National de Statistica un sistem national de gestiune a informatiilor ce are in componenta sa o baza de date a rezultatelor generate de ancheta statistica organizata pe parcursul proiectului, in acelasi timp permitand realizarea calculelor specifice domeniului demografic si al fortei de munca.

Aceasta baza de date a fost necesara pentru desfasurarea cercetarii selective din fiecare gospodarie, in scopul evaluarii standardelor de viata, conditiilor de locuit, gradului de ocupare a fortei de munca, ratei somajului, precum si a altor aspecte ale vietii sociale.

Sistemul dezvoltat poate fi accesat de utilizatorii din intreaga administratie publica locala in vederea realizarii registrelor nationale integrate in sistemul GIS (Geographic Information System) pentru delimitarea unitatilor regionale de recensamant.

Solutia dezvoltata permite generarea analizei geospatiale si a produselor statistice cu valoare adaugata.

Servicii furnizate

  • Servicii de sectorizare GIS - servicii de dezvoltare software ce permit integrarea registrelor geospatiale rutiere cu registrele cladirilor, populatiei si a codurilor postale. Realizarea sistemului informational geospatial a presupus prestarea unor servicii de analiza, proiectare, dezvoltare, precum si vectorizare geospatiala;
  • Servicii de informare si publicitate – campanie de informare si educare a grupului tinta desfasurata cu scopul de a determina persoanele recenzate sa participe activ si sa ofere informatii exacte pe durata desfasurarii Recensamantului Populatiei si al Locuintelor 2011;
  • Servicii de design grafic si tiparire – conceptie si proiectare a formularelor de recensamant; tiparire in sistem ”tipar-rotativ”;
  • Servicii logistice – distribuirea formularelor de recensamant in 3.228 de locatii pe intreg teritoriul Romaniei;
  • Servicii de instruire - pentru 100.000 de recenzori;
  • Servicii de management de proiect.

Tehnologii folosite

  • Intergraph Geomedia
  • Oracle Database

Doriti sa aflati mai multe?

Ne puteti suna sau trimite un email utilizand datele de contact afisate mai jos.

Contacteaza-ne

Intra in contact cu noi