Platforma de e-Educatie

La momentul inceperii proiectului existau putine date empirice despre situatia in care se regaseau elevii din scolile de arte si meserii atunci cand isi cautau un loc de munca dupa absolvire. Aceste date erau fie irelevante, fie inexacte, deoarece nu existau specialisti sau sociologi in scoli care sa desfasoare cercetari sociologice profesioniste. De aceea, Inspectoratul Scolar al Judetului Ilfov a demarat implementarea unui proiect de monitorizare a insertiei socio-profesionale a absolventilor proveniti din scolile de arte si meserii.

Portalul web ofera o interfata prietenoasa si inovativa, ce contine o platforma e-Learning pentru dezvoltarea profesionala continua a absolventilor si o baza de date cu toate informatiile acestora.

Descrierea proiectului

Proiectul s-a realizat prin monitorizarea elevilor din scolile de arte si meserii din Bucuresti si trei judete vecine – Ilfov, Prahova si Giurgiu – si prin documentarea orientarii lor profesionale pe parcursul anului scolar 2010-2011 si a urmatorului an dupa absolvire.

Principalele realizari ale proiectului au fost:

  • reducerea discrepantelor dintre datele statistice inregistrate si situatia reala privind elevii din scolile de arte si meserii prin structurarea informatiilor in functie de domeniile profesionale, calificarile si conditiile de trai ale acestora;
  • imbunatatirea procesului de insertie a absolventilor acestor scoli pe piata muncii din perspectiva calificarilor profesionale si a meseriei alese.

Ascenta IT Services a dezvoltat baza de date ce contine toate informatiile referitoare la absolventi, un ghid electronic pentru consilierea elevilor din anii terminali si un portal web ce permite accesul la baza de date si la platforma e-Learning in care sunt incarcate diferite cursuri pentru dezvoltarea profesionala a elevilor in cadrul invatamantului profesional continuu.

Portalul web are un design inovativ si intuitiv, fiind utilizat ca punct de acces catre baza de date prin intermediul careia partile interesate pot genera rapoarte si realiza analize despre rata de insertie pe piata muncii, despre domeniile in care absolventii s-au angajat si despre alti indicatori statistici.

In colaborare cu expertii in consiliere profesionala ai scolilor, am colectat informatiile necesare construirii bazei de date cu ajutorul chestionarelor completate atat la inceputul acestui proiect, cat si dupa absolvirea elevilor din grupul tinta.

Baza de date dezvoltata este flexibila, permite actualizari periodice, generari de rapoarte si analiza tendintelor de angajare a absolventilor si a gradului de educare.

Activitati desfasurate

  • Analiza si design
  • Dezvoltarea, implementarea si integrarea software-ului
  • Management de proiect
  • Instruire
  • Servicii de consultanta sociologica

Tehnologii folosite

  • Oracle Database Enterprise
  • Oracle Business Intelligence
  • Oracle WebCenter Enterprise

Doriti sa aflati mai multe?

Ne puteti suna sau trimite un email utilizand datele de contact afisate mai jos.

Contacteaza-ne

Intra in contact cu noi