SCIPIO.ro - Portal de Management al Continutului

Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii a dorit implementarea unei librarii digitale complexe ce contine toate publicatiile stiintifice Romanesti si a unei aplicatii ce ofera suport pentru sistemul electronic national de publicare a lucrarilor stiintifice.

Platforma este, in mod simultan, un portal web, un sistem de management al procesului editorial, un sistem de gestionare al continutului si un set de caracteristici care asigura si imbunatatesc accesul la informatie in timp real.

Descrierea proiectului

Impreuna cu Unitatea Executiva pentru Finantarea Invatamantului Superior, a Cercetarii, Dezvoltarii si Inovarii, Ascenta IT Services a pus la dispozitia celor care desfasoara o activitate publicistica, instrumente ce fac parte din procesul editorial al jurnalelor stiintifice: primirea publicatiilor propuse, evaluarea manuscrisului, editarea acestuia in format publicabil si distribuirea electronica.

Software-ul dezvoltat ofera utilizatorilor acces rapid la publicatii renumite din toate ariile de interes ale acestora si certitudinea ca informatia publicata va fi intotdeauna disponibila cititorilor si altor autori, permitand si urmarirea facila a stadiului in care se regasesc articolele trimise spre publicare.

Platforma implementata pune la dispozitia echipelor editoriale toate functionalitatile necesare publicarii informatiilor in versiuni bilingve (romana/engleza), atat la nivelul rezumatului articolului, cat si al continutului acestuia. De asemenea, sistemul asigura suport pe durata intregului flux de publicare, pana in momentul in care se obtine forma finala pentru imprimare sau publicare online a articolului.

Activitati desfasurate

 • Analiza si proiectare
 • Design grafic
 • Dezvoltarea si testarea sistemului informatic
 • Management de proiect
 • Integrare
 • Suport
 • Servicii de consultanta pentru gestionarea proceselor de business
Portalul este usor de utilizat, avand o interfata intuitiva, ce nu necesita un efort major de inductie din partea celor care isi vor publica articole.

Implicarea utilizatorilor

Portalul de management al continutului, SCIPIO, este o platforma dinamica dezvoltata pe baza feedback-ului obtinut de la utilizatorii cheie, implicarea lor fiind unul din factorii de succes ai proiectului. Utilizatorii au oferit de asemenea si informatii importante cu privire la procesul editorial, contribuind astfel la automatizarea lui.

Tehnologii folosite

 • Platforma Sun Glassfish Web Space Server
 • MySQL Server Enterprise
 • COUNTER standard v.3
 • Baza de date Oracle

Doriti sa aflati mai multe?

Ne puteti suna sau trimite un email utilizand datele de contact afisate mai jos.

Contact us

Get in touch with us