Platforma e-Learning & e-Calitate

In ultimii ani, sistemul educational din Romania a trecut printr-o serie de transformari complexe, in ceea ce priveste metodologiile de invatare si standardele de acreditare si evaluare. Luand in considerare aceste situatii, Inspectoratul Scolar al Judetului Teleorman, in colaborare cu institutiile omoloage din alte doua judete – Gorj si Dolj, a demarat implementarea unui sistem e-Calitate ce contine instrumentele si mecanismele necesare autoevaluarii institutionale a calitatii.

Aplicatia include un profil pentru fiecare institutie in cadrul caruia isi pot crea si completa propriul proces de acreditare, permitand astfel evaluatorilor calitatii, un acces rapid pentru verificarea si validarea documentelor necesare aprobarii sau respingerii cererii de acreditare realizata de o unitate scolara.

Descrierea proiectului

Proiectul a fost implementat cu scopul de a facilita procesul de evaluare a calitatii ce se desfasoara in unitatile scolare din invatamantul preuniversitar, atat la nivel institutional, cat si la nivel multiregional, prin instruirea continua a membrilor comisiilor interne de asigurare a calitatii.

Astfel, Ascenta IT Services a dezvoltat o platforma de e-Learning ce permite desfasurarea sesiunilor de instruire pe baza metodologiei „blended”.
Cursurile sunt stocate pe platforma software, permitand astfel cursantilor – viitorii evaluatori ai calitatii – sa acceseze oricand materialele online, sa le studieze, sa faca exercitiile si temele date de instructori si in final, sa sustina examenul de certificare.

Pentru a oferi un mediu accesibil, Ascenta IT Services a integrat platforma e-Learning intr-un portal web unde institutiile si evaluatorii calitatii au acces si la sistemul e-Calitate. Acesta contine toate instrumentele necesare dezvoltarii de noi culturi organizationale si conformarii atat cu standardele nationale de calitate, cat si cu cele europene.

Noile culturi organizationale sunt centrate pe imbunatatirea continua a calitatii prin abilitarea inspectoratelor scolare judetene, a unitatilor scolare si a scolilor de arte si meserii de a implementa si revizui proceduri de asigurare a calitatii pentru sistemul preuniversitar de educatie la nivel multiregional.

Prin implementarea evaluarilor interne ale calitatii, acest proiect asigura scolilor din invatamantul preuniversitar un suport semnificativ in indeplinirea criteriilor si standardelor cerute de institutiile evaluatoare, de acreditare si autorizare a ofertei educationale.

Activitati desfasurate

  • Analiza si design
  • Dezvoltare si implementare software
  • Management de proiect
  • Instruire
  • Suport

Tehnologii folosite

  • Platforma Moodle e-Learning
  • PHP & MySQL
  • Linux

Doriti sa aflati mai multe?

Ne puteti suna sau trimite un email utilizand datele de contact afisate mai jos.

Contact us

Get in touch with us